onsdag 19. januar 2011

Enmannsorkester - Eivind Buene

Noen ganger er det fantastisk å være leser. Noen ganger dukker det opp en fortelling som gjør alle timene med bøker som ikke er særlig bra, verdt alt. Noen ganger kommer et skrive- og fortellertalent poppende fram fra det store intet.

Enmannsorkester er en slik roman. Kjedelig forside, ikke selv-selgende - men du verden for en nydelig historie. Romanen er som et musikkstykke som bygger opp til et crescendo på slutten. Det er en mosaikkroman med 5 ulike personer bygget opp rundt Schubert's : Vinterreise. Personene har alle et eller annet forhold til musikkstykket, de går alle gjennom en form for krise og de treffer hverandre eller møter hverandre i ulike situasjoner - noen ganger uten at de selv er klar over det. Men som leser vet vi at 2 av personene sitter ved siden av hverandre på en konsert. De vet det ikke selv, men vi vet det.
Jeg kjøpte musikkstykket etter å ha lest boka. Jeg hører ikke ofte på klassisk musikk men boka er musikk laget av ord. Bravo. Løp og lån eller kjøp.Aud Jorunn, Stavanger bibliotek

Finn boka i Stavanger, Sandnes, Randaberg, Jærbiblioteka,

Ingen kommentarer: