onsdag 4. april 2012

Hvis du får dette brevet av Sarah Blake

Hvis du får dette brevet forteller en historie fra USA, London og Europa i 1941, en fengende historie. Vi møter legen Will Fitch, hans kone Emma, Postmesteren Iris og hennes kjæreste Henry Vale og ikke minst Frankie Bard, en amerikansk kvinne som er journalist og radioreporter i London. Sammen beskriver de ulike sider av den amerikanske hverdagen i 1941, og gjennom Frankie hverdagen i London. Ting skjer, og Will Fitch velger å reise til London for å hjelpe til på sykehuset. Og mens han er der møter han tilfeldigvis på Frankie Bard.

Mye av boken er skrevet med en synsvinkel som beskriver en amerikaners overfladiske blikk. Jeg er ikke sikker på om forfatteren gjør det for å beskrive hvordan amerikanerne ikke lot krigens grusomheter gå inn på seg, eller om forfatteren er amerikansk og selv har det blikket. Det blir ganske tydelig når Frankie reiser med tog gjennom Europa og ikke forstår hvor utsatte jødene er for en soldats blikk, og våpen.
Allikevel er dette en god historie fra første verdenskrig. Skrevet med hverdagen i Cape Cod som bakteppe. En historie jeg kan anbefale.

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Du kan låne denne boken hos Stavanger, Jærbibliotekene og Hå folkebibliotek

Ingen kommentarer: