fredag 14. juni 2013

Inspirasjon i solstolen

Det er snart sommer, og vi håper jo på fint vær og lange dager ute i sola.  Det er mange fine blader og tidsskrifter i biblioteket.  Noen er mest til å kose seg med, andre er fine å ta til når du faktisk har litt god tid til å lese.  Her er noen jeg liker:

Tara smak
Her presenteres ukemenyer med lettlaget mat og festmenyer med flere retter.  Alt er nøye beskrevet, slik at man lett kan sette igang på kjøkkenet etterpå.  Og så er det så lekre bilder!  Du finner også reportasjer om matreiser, mattradisjoner og nyere trender.  I siste utgave presenteres baskisk matkultur og du får mange gode restauranttips i San Sebastian.

Samfunnsspeilet
Dette er en publikasjon fra statistisk sentralbyrå, men her er ikke bare tall!  Les om om trender og utvikling, om levekår og livsstil, samt mer forklaring på hvordan tallene er framkommet.  Teksten er lett tilgjengelige og artiklene er spesielt nyttig for studenter og elever.  Dette tidsskriftet kommer også i nettutgave

Vagabond
Drøm deg bort til nære og fjerne steder.  I dette magasinet kan du lese om reisemål litt utenfor de vanlige, men også "hemmeligheter" på de tradisjonelle turistmålene.  Redaksjonen har kunnskap om de utroligste detaljer på ethvert reisemål og best av alt:  du får gode boktips i hver utgave.  Så kan du jo lese om et sted hvis tid og lommebok ikke rekker til den store drømmereisen.

Aftenposten K 
Det skal noe til å få med seg alt stoffet i de store dagsavisene. Noen ganger er overskriftene alt du rekker.  Da er Aftenpostens månedsmagasin om kultur fint å ha.  Her finner du intervjuer, anmeldelser kunstnerportretter og annet kulturstoff.  Unn deg en dag i solstolen eller sofaen en dag i ferien når du har tid å gå i dybden.


Eli, SølvbergetTidsskriftene på Sølvberget og MadlaIngen kommentarer: