fredag 11. september 2009

Vidunderbarn av Roy Jacobsen

Jeg er vanligvis ikke så gira på å lese de bøkene som ALLE skal lese - i alle fall ikke før jeg av en eller annen grunn blir hekta på en bestselgende forfatter... Derfor hadde jeg ingen planer om å lese Jacobsens siste bok, Vidunderbarn, selv om biblioteket i skrivende stund har 56 stk på venteliste, og den har fått gode kritikker over hele linja. Men så fikk jeg boka. Og siden jeg har liten plass hjemme tenkte jeg at jeg skulle gi boka til biblioteket, men jeg kunne jo godt lese den først. Jeg tror jeg er blitt hekta på en ny forfatter...

Handlingen foregår på Tonsen i Oslo på 60-tallet. Finn, fortelleren i boka, bor alene sammen med sin mor, og med unntak av julefeiringen med slekta og litt dårlig råd, har han det som plommen i egget. Men ting begynner å endre seg den dagen de bestemmer seg for å ta inn en leieboer. Ikke bare får de en leieboer, men Finn får også en lillesøster. Finn har ikke hatt søsken før, og må lære seg - og Linda, lillesøsteren, - hvordan dette med søsken skal håndteres. Det skjer store forandringer med både mamma, Finn og Linda i løpet av fortellingen.

For å sitere "vaskeanvisningen" på boka: "Med denne sterke barndomsskildringen viser Roy Jacobsen at det å være barn både er fantastisk fint og livsfarlig."

Hele boka er fantastisk fin, og selv om ventelista er lang, er den verdt å vente på!
Gro

1 kommentar:

Beatelill sa...

:D Jeg gleder meg! Står på ventelista på mitt bibliotek, men vet ikke om jeg har tålmodighet til å vente så lenge på boka. Tror jeg like greit kjøper den!