mandag 31. august 2009

Shantaram - Gregory David Roberts

Lindsay er på flukt fra australske myndigheter etter å ha rømt fra et vel bevoktet fengsel. Han søker tilflukt i Bombay, der ingen kjenner hans bakgrunn som tidligere kriminell. For første gang blir han møtt med tillit og respekt og han forelsker seg både i byen, menneskene generelt og i en vakker kvinne spesielt.

Vi følger ham gjennom et opphold i Bombays slum der han bygger opp en sykestue, et besøk i en indisk landsby og slik blir vi kjent med indiske skikker og levemåte. Han får mange venner, men også noen fiender og må tilbringe noen måneder i et indisk fengsel! Jeg røper ikke mer av handlingen, det tar for mye plass. Her det action, spenning, dramatikk i bøtter og spann.

Roligere partier med betraktninger om vennskap og kjærlighet, etikk og rettferdighet finnes også. Og et vell av episoder som påkaller både latter og tårer. En lesefest altså, og en ekte røverroman, boka er faktisk delvis selvbiografisk. Forfatteren var selv i India i ti år, men vendte tilbake til Australia og sonet resten av straffen han ble idømt. I fengselet ble denne boka til.
- Eli

Ingen kommentarer: