fredag 4. desember 2009

4. desember

Den som skal komme - Kathleen McGowan

Maureen Pascal skal skrive om berømte kvinner gjennom tidene, og hennes arbeid med å innhente bakgrunnsinformasjon fører henne i kontakt med forskjellige grupper med hver sin agenda. Stadig vender undersøkelsene hennes tilbake til ei av de berømte kvinnene: Maria Magdalena. Tilfeldigheter fører henne i kontakt med noen kvinner i en bitteliten by i USA som stadig ser visjoner av Maria Magdalena, og hun kommer i kontakt med okkulte kulturer i Sørvest-Frankrike, der den gamle profetien om Den som skal komme får konsekvenser for henne selv. Innimellom kapitlene om Maureens opplevelser, får vi en fortellign ført i pennen av Maria Magdalena selv.

Dette er en roman, og romaner er som vi vet oppdiktede historier, men uansett hva man måtte tenke om fremstillingen av den historiske Maria Magdalena, fremstår romanen som en usedvanlig spennende bok, der dagens rammefortelling danner et forståelig bakteppe rundt den eldgamle historien.

McGowan har jobbet med denne boken i mange år, og vi får da også en spennende, velkomponert historie, som selv folk som er måtelig interessert i religion kan kose seg skikkelig med!

1 kommentar:

Beatelill sa...

Jeg leste denne boka for litt over et år siden og ble positivt overrasket. Spennende og troverdig historie :)