torsdag 8. juli 2010

Rebecca av Daphne du Maurier

Med Gyldendals nyutgivelse av Daphne du Mauriers klassiker Rebecca fra 1938 er tiden inne for å tørke støv av dette gullkornet av en roman. Markedsført som en av tidenes mest uhyggelige kjærlighetsromaner - romanen Rebecca har alt som skal til for å underholdes: kjærlighet, herskapshus på den engelske landsbygden, hemmelige rom, onde tjenere, mord, sjalusi og mer.

Vår heltinne er i Monte Carlo, hvor hun arbeider som selskapsdame for en rik amerikansk frue. Hun blir hodestupe forelsket i Maxim de Winter, som er i glamorøse Monte Carlo for å drukne sine sorger etter hans kone Rebeccas død. Etter å ha tilbragt noen dager sammen gifter Maxim og våre heltinne seg, og de flytter snart tilbake til Maxims herskapshus Manderley. Vår heltinne (som aldri blir navngitt i romanen) sliter med å finne seg til rette ved Manderley, hvor minnene om Rebecca lever i beste velgående blandt husets tjenere og naboer. Fra å være en kjærlighetsroman utvikler romanen seg etterhver til å bli en skikkelig grøsser, hvor mord står på agendaen.

Jeg har aldri vært en stor fan av kjærlighetsromaner, så jeg var litt skeptisk når jeg gikk i gang med Daphne du Mauriers roman. Romanen har imidlertid vist seg å være så mye mer enn en kjærlighetsroman, og jeg har nå blitt en skikkelig fan av boken. Den anbefales på det sterkeste for dem som trenger en kjærlighetsroman blandet med litt mord og mysterier!

Gøril, Sølvberget

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg synes nå det er litt underlig, jeg, at hovedpersonene ikke reflekterer over at hun faktisk er gift med en drapsmann...