torsdag 22. september 2011

Gode ønsker - Joe Hill

Joe Hill heter egentlig Joseph Hillstrom King og er sønn av Stephen King. Han valgte å skrive under psedonym for ikke å bli sammenlignet med faren og for at ikke farens berømmelse skulle være grunnlag for populariteten til hans egne bøker.

Denne boken handler om popstjernen Jude Coyne og kjæresten hans, og om en gammel dress som inneholder et spøkelse. “Jeg selger min stefars gjenferd til høystbydende”, står det i annonsen på nettet, og det klarer ikke Judas Coyne å motstå. Dressen blir levert i en hjerteformet konfekteske. Men i den gamle dressen er det ikke et innbilt spøkelse. Det følger virkelig med et gjenferd og gjenferdet vil drepe Jude. Det blir en kamp om å prøve å forstå hvorfor gjenferdet vil ta Jude, hva er det som ligger bak. Og mest av alt; Hvordan kan Jude få stoppet gjenferdet og bli kvitt ham?

Dette er en riktig god grøsser. Den ligner på noen av Stephen Kings beste og det er tydelig at Joe Hill har arvet et stort talent. Boken er velskrevet, interessant, morsom og ikke minst veldig spennende. Ideen med dressen er original og det samme er plottet i boken.

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Lån boken hos
Stavanger, Randaberg og Jærbibliotekene

Ingen kommentarer: