tirsdag 20. november 2012

Mørk engel av Laini Taylor

Mørk engel er første bok i trilogien Ønskemesterens datter av Laini Taylor, og for en bok! Den handler om Karou som bor i Praha og som lever i to parallelle verdener, med alt det fører med seg av kollisjoner og vanskeligheter.

Karou fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun reiser til stadighet på mystiske ærend, hun snakker mange språk (og ikke alle er menneskespråk). Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar henne, og som hun har bestemt seg for å finne ut.

Etter at en av de fremmede, den forfulgte Akiva, oppdager henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner. Mange hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?Dette er en fantastisk god bok! Historien om Karou er vakker, spennende, trist og følsom. Hun er ensom. I Praha, hvor hun ikke har bodd så lenge, har hun en venninne, kunstskolen og den mystiske Bernstein. Men ingen familie og ingen som står henne nær. Hun må til stadighet gå ærender for Bernstein, hente tenner i andre deler av verden. Og det kommer i veien for vennskapsforholdet hennes. For hvordan skal hun forklare at hun går gjennom dører for så å befinne seg i andre deler av verden? Eller kimærene som har oppfostret henne?

Jeg leste boken med stadig større utålmodighet. Jeg ville så gjerne vite hvem Karou er. Historien snirkler seg frem til svaret på det spørsmålet, og svaret er et annet enn du tror det er. Men i denne sakte avsløringen befinner det seg så mye vakkert at du vil bli fullstendig oppslukt. Dette er en bok jeg anbefaler til alle fantasy-fans, men også til dem som liker en god, trist og spennende historie. Jeg gleder meg til neste bok i denne serien!

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Finn boken i Stavanger, Randaberg, Sandnes, Gjesdal, Jærbibliotekene og .

Ingen kommentarer: