torsdag 13. desember 2012

Tilbake til Shanghai av Kazuo Ishiguro

Mellom øst og vest

Christopher Banks forlater Shanghai som 10 åring under svært dramatiske omstendigheter. Foreldrene hans er sporløst forsvunnet, og han vokser opp hos ei tante i England. Etter studier i Cambridge slår Christopher seg ned i London og begynner straks sin karriære som detektiv, slik ha alltid har drømt om.


Alt ligger til rette for et velordnet liv i London-sosieteten, men etter noen år reiser Christopher tilbake til Shanghai for å løse gåten om foreldrenes skjebne. Det er nå blitt 1937, og verdenssituasjonen er svært truende.
Shanghai er en kaotisk by, preget av opiumshandel og store politiske omveltninger, og det krever mye mer enn tradisjonelt detektivarbeid for å trenge til bunns i saken.

Kazuo Ishinguro er født i Japan og kom til England 5 år gammel. Han er en av Englands fremste forfattere. Mest kjent er han for boka “Resten av dagen” som også er filmet. Hans siste bok er spennende som en detektivfortelling, samtidig som den handler om forholdet mellom øst og vest - og om hvordan England bygget opp sitt kolonirike.Marit, SølvbergetFinn boka i Stavanger, Gjesdal, , Jærbiblioteka og RandabergIngen kommentarer: