fredag 8. februar 2013

Det fine som flyter forbi av Ida Løkås

Veldig mange av anmeldelsene jeg har lest om denne boka starter med at ”dette er en aldri så liten perle av ei bok”, så da skal jeg holde meg for god til å bruke slike floskler og heller beskrive den som en liten edelsten.


Det fine som flyter forbi er en ganske trist historie om håpløse levekår og begrensede muligheter. Vi ser et av Londons heller mindre fasjonable nabolag gjennom 14 åringen Jamies øyne. Jamie bor sammen med mora si som jobber dobbelt og sjelden er hjemme. Det er sommerferie og Jamie henger med kompisene, sikler etter jentene og kjeder seg gjennom dagene. Mora til Jamie finner seg ny kjæreste som flytter inn og problemene tårner seg opp for Jamie. Etter hvert topper det seg for vår unge venn og han står foran noen vanskelige avgjørelser.


Med Det fine som flyter forbi vant Løkås Schibsteds romankonkurranse i 2011. Løkås debutroman er en verdig vinner. Språket er nydelig og stilsikkert gjennom hele boka. Jeg kan ikke annet enn å beskrive den som en aldri så liten pe… eh... kjempegod bok!

Alf-Helge, Randaberg folkebibliotek

Finn boka i Randaberg, Stavanger, Gjesdal, , Jærbiblioteka eller Kvitsøy

Ingen kommentarer: