torsdag 18. juni 2009

Si JA til en fredelig sommer!

Da jeg ble invitert til å skrive et innlegg på denne flotte bloggen, syntes jeg det var greit å skrive om en aktivitet som hører sommeren til – nemlig lydboken! Tenk deg at du skal med din bedre halvdel og eventuelle barn på ferie. Selve transportetappen kan være gruelig kjedelig. Hva da med å låne med seg lydbøker?
Er man i bil, vil jeg anbefale de klassiske romanene til Twain, Mallot, Dumas, Dickens, eller Hugo. Disse forfatterne har historier som underholder de voksne, like mye som de griper barna. Dessuten kan du danne utgangspunkt for interessante samtaler mellom barn og voksne.
Er det bare voksne i bilen, finnes det veldig spennende lytteopplevelser som passer til alle kjønn. Max Manus liv under andre verdenskrig er faktisk like interessant for kvinner som menn! Eller bøkene til Knut Nærum med Espen Beranek Holm bak mikrofoner og diverse lydkulisser. Da ligger alt til rette for gode fnis. Det samme gjelder for bøkene til Arto Paasilinna.
Skal man være helt for seg selv med lytteopplevelsen, kan man velge en digibok, eller en i mp3 format som man legger inn i en mp3-spiller. Dette kan man også gjøre med vanlige lydbøker, spør på biblioteket om du trenger hjelp.

Kjersti Torbjørnsen

1 kommentar:

Anonym sa...

fint inlägg! Lydboken är toppen att ha med sig på ferien. jag brukar ha med mig en lydbok när jag åker tåg...helt perfekt!/ Emma