onsdag 26. oktober 2011

Indias datter - Shilpi Somaya Gowda

Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavita føder en datter, drepes den lille datteren. Noen år seinere føder Kavita nok en datter, og trygler sin ektemann om å få tilbringe en natt med barnet. Sammen med søsteren bringer Kavita datteren til et barnehjem i Mumbai. Datteren Asha vokser opp i California hos trygge og kjærlige adoptivforeldre. Likevel reiser hun til adoptivfarens familie i India for å finne sin bakgrunn. Historien strekker seg over 20 år, og fortelles av de to mødrene og datteren de deler.


Indias datter er oversatt til 18 språk, er solgt i over 200 000 eksemplarer i Canada og har ligget på New York Times’ bestselgerlister.


For alle som liker Drageløperen og Tusen strålende soler er dette en bok de bør lese. Jeg skal godt innrømme at jeg er litt lei denne sjangeren, men likevel dette er en god historie. Det faktum at jentebarn fremdeles drepes er litt utrolig, men det er å håpe at kvinner får samme menneskeverd i verden som menn………Sigrun, Stavanger bibliotek
Ingen kommentarer: