onsdag 7. mars 2012

Lenket og Dårekisten av Christopher Grøndahl og Arne Svingen

Lenket: Lucinda Mørk får sparken i Kripos fordi hun har stjålet fra et beslag av amfetamin. Hun får gjennomføre fotlenkesoning og velger å gjøre det i barndomshjemmet i Sør-Fron. Moren til Lucinda begikk selvmord da var liten, og nå vil hun prøve på å rydde opp i tanker og følelser fra fortiden. Lucinda er rastløs og klarer ikke overholde bevegelse- begrensningen fotlenken innebærer. Og da det skjer et mord i bygda, lar hun seg overtale av den lokale lensmanns betjenten til å hjelpe til med etterforskningen.

Dårekisten: Lucinda har reist til Oslo for å forhindre det hun tror er et planlagd mord, men kommer for sent. På jakt etter spor som kan føre henne nærmere en forklaring på hva som skjer havner hun i virkelig trøbbel. Med menn i svarte biler i helen jakter hun på sannheten. I Oslo begynner det å dukke opp lik av innvandrere der organer mangler, tennene er fjernet og ansiktet er ødelagt av syre. Er det en sammenheng mellom dem og listen Lucinda har? Og hvem er det som følger etter Lucinda når det ikke er politiet?

Disse to bøkene havner i kategorien; virkelig spennende krim. Lucinda er en utradisjonell etterforsker, hun har fått sparken fra Kripos og skulle egentlig ha sittet i fengsel. Men hun klarer ikke gi slipp på det hun mener er en sak. Hun er en sympatisk person selv om menneskene rundt henne prøver å få henne til å forstå at hun krever for mye og gir for lite igjen.

I disse forrykende bøkene, hvor det skjer noe nytt rundt hver sving, blir du likevel glad i Lucinda Mørk og håper hun skal lykkes. Jeg håper det kommer flere bøker fra Christopher Grøndahl og Arne Svingen. For disse bøkene må være noen av de beste norske krimbøkene som er skrevet!

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Bøkene kan lånes hos: Stavanger, Randaberg, Jærbibliotekene, Gjesdal og

Ingen kommentarer: