onsdag 5. desember 2012

Døden kommer til Pemberley av P.D.James


Herlige, skjønne, gamle P.D.James gir seg ikke. I sin nyeste bok drar hun personene fra Stolthet og fordom inn i en krimgåte. Hun dikter altså frekt og freidig videre på en av vestens yndlingsfortellinger om Elisabeth og Mr.Darcy. De er nå selvsat meget lykkelig gift og har 2 barn og bor på godset Pemberley.

Alle søstrene er på plass, Jane og Mr.Bingley er like lykkelige som hovedpersonene. Men den skandaløse søsteren Lydia som er gift med fusentasten Wickham (ikke noe «mr» her nei..) skaper stadig problemer. Denne gangen ble å bli myrdet til ergrelse for resten av den velfungerende familien.

P.D.James er svært trofast som sjangeren – språk, bekrivelser, samtaler – alt fungerer som på Austen sin tid. Men likevel med en herlig liten ironisk distanse. James er en fabelaktig forteller. Enten hun skriver om Dalgliesh eller som her med-dikter Jane Austen klassisker. Det er morsomt og modig og dyktig gjort. De gamle er faktisk ofte best!Pakk gjerne inn denne til noen du er glad i.Aud Jorunn, SølvbergetFinn boka i Stavanger, Gjesdal, , Jærbiblioteka, Kvitsøy og Randaberg

Ingen kommentarer: