mandag 14. november 2011

Vekten av stillhet av Heather Gudenkauf

Vekten av stillhet er skrevet av den amerikanske forfatteren Heather Gudenkauf og er nominert til flere priser.

Boken handler om to jenter, Callie og Petra, som en tidlig morgen forsvinner fra hjemmene sine. Det er flere jeg-personer i denne boken, den er delt opp slik at de to jentene, Calli og Petra, har hver sin stemme og kapitler. I tillegg forteller Callis mor og bror, Petras far og Sheriffassistent Louis sin del av fortellingen. Jeg syntes det fungerte fint med denne oppdelingen.

Men, det at en hele tiden vet hva som skjer med Calli og hvor hun er tar noe bort fra spenningen. Det er ikke før i slutten av boken, når Calli er tatt vare på og en må finne ut hva som skjer ved hjelp av voksne som ikke vet så mye, at spenningen blir til å ta og føle på.

Selv om jeg skriver at språket ikke er spennende nok i begynnelsen, er det veldig bra i beskrivelsen av Calli og hennes familie. Vi får innblikk i en familie hvor ting er vanskelig og hvor det forekommer både alkoholmisbruk og mishandling. Callis mor er en sterk kvinne men lukker øynene for mye av det vonde som er forårsaket av hennes mann. Både Calli og hennes bror Ben, må igjennom mye veldig vanskelig før ting blir bedre. Beskrivelsen av Callis mor føles veldig realistisk og virkelig, samtidig som en ønsker at hun skal klare å komme seg bort.

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Lån boken hos Stavanger, Randaberg, Jærbibliotekene og .

Ingen kommentarer: