onsdag 2. mai 2012

Kong Salomos sverd av Espen Holm

LukkDette er boka for alle de som ikke skjønner at det ikke kan bli fred i Midt-østen. I denne boka er det egentlig ingen helter, men mange mennesker som hele tiden tar valg som får konsekvenser for langt flere enn dem selv.

Hovedpersonen, Zev Wissmann har en aktiv familie. Søsteren er politiker, broren er jagerflypilot mens han selv er en del av Shin Bet, Israels hemmelige etteretningsorganisasjon. Siden han kan arbabisk er han en som kan infiltere det palestinske miljøet.Da faren deres blir drept av en palestisk rakett, forsøker han å hente sin bestefar fra Polen. Der får han vite mye om familiens historie, og Zev begynner å forstå at ting ikke er så sort/hvitt som han har tenkt.

Samtidig skjer det uforklarlige ting i hjemlandet. Folk blir syke. Barn blir født med store missdannelser. Panikk sprer seg i bosetningene, og noen velger å reise ut. Zev er overbevist om at dette er en utspekulert hevn fra palestinernes side, og gjør det han kan for å finne ut av det.


Denne boka er spennende. Men den er også interessant. Vi får argumenter for og mot en Israelsk stat som ikke er ensidige, men som pensler ut denne konflikten i alle regnbuens farger. Jeg ble ikke bare underholdt, jeg ble også mye klokere av å lese denne boka.Kjersti, Sola bibliotek

Ingen kommentarer: