søndag 2. desember 2012

Hjertet brenner - Samuel Park

Samuel Park er en amerikansk forfatter med koreansk opphav, og handlingen i denne boken er lagt til Sør-Korea på 1960- og 70-tallet. Her møter vi Soo-Ja, en ung, sterk jente som drømmer om å bli diplomat og reise verden rundt. Da hun forteller sin far at hun har kommet inn på diplomat-utdannelsen i Seoul, setter faren ned foten. Det sømmer seg ikke for en ugift jente å flytte alene til Seoul!

Soo-Jas løsning er å gifte seg med en mann som tillater henne å gå på skole og å følge sine drømmer. Beileren Min sverger på at han vil gi henne det livet hun ønsker seg. Soo-Ja gifter seg derfor med Min, og det er ikke av kjærlighet. Egentlig er hun forelsket i Yul, som frir til henne etter at hun har lovet seg bort til Min. Da er det for sent.

Det skal vise seg at Soo-Ja vil angre dypt på valget å gifte seg med Min. I hennes ulykkelige liv lever Yul videre i Soo-Ja som et minne om ekte kjærlighet. Vil de en dag møtes igjen?

Dette er en bok som handler om å leve med konsekvensene av valgene vi tar. Soo-Ja må leve med valget av gal ektemann, og med knuste drømmer om hvordan livet kunne ha blitt for henne. Det er hjerteskjærende å lese om Soo-Ja som kjemper seg gjennom et liv som gang på gang går henne imot. Samtidig kan man ikke annet enn å beundre henne for å bite tennene sammen uten å bli bitter over sin skjebne.

Historien er full av drama, hvor man virkelig kan leve seg inn i Soo-Jas prøvelser i en kultur som ikke gir kvinner mange valg eller rettigheter. En ekte page-turner!


Gitte, Stavanger bibliotek.


Finn boka i StavangerGjesdal.


Ingen kommentarer: