tirsdag 30. september 2008

Carlos Ruiz Zafón - Engelens spill

Dette er den etterlengtede oppfølgeren til Vindens skygge fra 2004, og siden det er noen år siden jeg leste den første boka var jeg veldig spent på om jeg husket noe av det som skjedde i den, etterhvert som jeg fikk lest i Engelens spill, men baksiden fortalte meg at handlingen i denne boka er lagt tidligere enn handlingen i Vindens skygge, denne her slutter faktisk der den første begynner. Anmelderne i de store avisene har vært litt lunkne til denne andre boka, men mine forventninger var likevel skyhøye da jeg fikk boka noen dager etter utgivelsen. Det var ikke mange sidene som skulle til før jeg følte at magien var tilbake.

Et kort sammendrag av handlingen: David Martín er en forfatter som begynner sin karriere i en lurvete avis. Da han begynner å bli populær blant leserne, blir han fryst ut av kollegene og til slutt sagt opp. Hva skal han så gjøre? En dag tar en forlegger fra Paris kontakt med ham med en tilbud som høres så smått litt suspekt ut, og Martín avslår. Da han etter lang tid likevel går med på forslaget er det ikke med lett hjerte han begynner på arbeidet. For å finn bakgrunnsstoff til boken han skal skrive, begynner han å undersøke historien til huset han bor i, og det er da merkelige ting virkelig begynner å skje.

Vi får en solid dose drap, humor, pussige personer og i det hele tatt en flott fortelling! Jeg gleder meg alt til neste bok, jeg!

1 kommentar:

Anonym sa...

For siste nytt om Historien om Pi, besøk oss på vår offisielle Facebookside https://www.facebook.com/HistorienOmPi