fredag 12. desember 2008

12.desember


Charles Peterson – Touch me I´m sick (Fotobok)

Dette er coffee-tableboken for deg som liker svett og beruset rock n´roll!
Charles Peterson befant seg i Seattle, USA på slutten av 80-tallet og begynnelsen 90-tallet, og dyrket sine interesser for fotografering og levende rock. Som du kanskje skjønner befant han seg midt i episenteret for utviklingen av såkalt grunge-rock, med stiltrekk fra både punk, heavy metal og pop-rock. I løpet av få år gikk grunge fra subkultur til kommersiell suksess, og feide bort den sleipe 80-tallspoppen og den glatte heavy metal-stilen fra hit-listene.
Peterson tok med seg kameraet på konserter, og stilte seg helt i front, midt i mellom band og publikum. Her foreviget han både band og publikum i hemningsløs rockerus.

Formatet er stort og bildene er i sort-hvitt. Noen av dem har vi sett før, for eksempel det som finnes i coveret til Nirvanas debutalbum, "Bleach", hvor Kurt Cobain ligger med ryggen oppå trommesettet til trommis Chad Channing, I boka er det også bilder av Mudhoney, Tad, Soundgarden, Hole, og flere andre. Boka bør nytes med passende musikk på stereoanlegget, begge deler kan lånes på Musikk- og filmbiblioteket!

/ Per Ebbe Helberg

Ingen kommentarer: