mandag 22. april 2013

Den navnløse av Joshua Ferris


Tim er en vellykka fyr. Han er advokat på Manhattan, har en vakker kone, stort hus. Han har også en mystisk sykdom. Helt ukontrollerbart må han ut og gå. Han går og går til han kollapser av utmattelse. Hjemme sitter kona og er fra seg av bekymring. Kommer han hjem igjen denne gangen? Tim vil ikke bli beskyldt for at dette handler om en psykisk lidelse, og ønsker at legene skal finne en fysisk forklaring som frikjenner han for denne mistanken. En forklaring legene aldri finner. Kanskje passer det dårlig med en psykisk diagnose for en mann som Tim?

 
Joshua Ferris skriver om hvordan sykdom kan gripe inn i livet og skape kaos i et tilsynelatende vellykket liv. Det er fortalt med mye humor, og mye sorg. Tim lengter sårt etter kona si og livet sitt. Han prøver desperat å komme seg hjem, men beina hans fører han langt bort og i andre retninger.

Jeg vil anbefale å lese boken og la seg forbløffe over hvor klokt forfatteren skriver om smerten over å ikke kunne leve det livet man ønsker seg, som man før tok for gitt.

Gitte, Sølvberget.

Finn boka på Stavanger bibliotek.

Ingen kommentarer: