mandag 9. august 2010

Siste natt i Twisted River

Jeg har lest mange bøker av John Irving, og jeg koste meg med denne siste også. Det er som vanlig en begivenhetsrik historie fylt av dramatiske hendelser. Vi er i 1954, og boka starter med en dødsulykke. En ung tømmerfløter drukner. På nesten samme sted druknet kokken Dominics kone Rosie ti år tidligere. Sønnen hans Daniel dreper ved et uhell Dominics elskerinne, og de to må legge ut på en lang flukt. En rasende ektemann er snart på jakt etter dem, men det skal gå femti år før de treffes igjen.
Det er ikke mange forfattere som kan skrive om så mange sprø og bisarre hendelser, og få det til å virke helt naturlig ut. Det er bare å la seg rive med, og kose seg med en virkelig godt fortalt historie.
Du finner boken i Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg.

Kari

1 kommentar:

Anonym sa...

For meg ble dette historien om et forfatterskap og hvordan forfatterne ofte bruker egne opplevelser som utgangspunkt for en roman. Det er mye av John Irving i boka, men helt klar også mye oppdiktet. Lesere og kritikere er ofte opptatt av dette: hva er sant, hva er diktining. Spiller det noen rolle? Dette spørmålet leker John Irving med i denne boka på en slik måte at leseren blir lurt igjen....