onsdag 2. desember 2009

2. desember


Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen
Dette er en dansk krim som har fått strålene kritikker, og jeg skjønner hvorfor. Etter at Carl Mørck og to av hans kolleger ble skutt på jobb sliter Carl veldig med å finne motivasjon til å fortsette. At hen ikke var lett å samarbeide med tidligere heller, gjør jo ikke saken enklere for kollegaene hans. Så ser sjefene en mulighet til å få han unna, ved å opprette en ny avdeling -Q, som skal jobbe med gamle, uløste saker. Carl er faktisk den eneste ansatte på avdelingen, men han får ganske fort snusen i at det er satt av ganske mye penger på budsjettet til avdelingen, og han får etter hvert (etter litt press på ledelsen) hjelp av en altmuligmann som heter Assad. Den saken Carl "velger" å begynne med er en fem år gammel forsvinningssak der er veldig fremtredende og populær politiker er den forsvunnede damen.
Carl suges gradvis inn i saken, og ved hjelp av Assad klarer han å sirkle inn den forsvunnede politikeren. Underveis skjer det selvfølgelig mye, så det er alltid uvisst om hun vil være i live lenge nok. Og hvem er egentlig Assad?
Godt språk, god humor. Det er ikke noen tvil om at det kommer flere bøker med radarparet Carl og Assad, jeg bare lurer på hvem av sakene de velger å gå løs på neste gang?

Ingen kommentarer: