fredag 6. mai 2011

Sommeren uten menn av Siri Hustvedt


Mia Fredricksons ektemann ønsker en pause i ekteskapet - en tyve år yngre, fransk pause – og Mias verden faller sammen. Hun blir innlagt på sykehus – diagnostisert med en kort, psykotisk lidelse. Hun flytter etterhvert tilbake til hjembyen, hvor hun ønsker å samle tankene rundt sin egen fremtid. Hun sier seg villig til å holde et kurs i lyrikk for en gruppe tenåringsjenter, og i løpet av sommeren får Mia innblikk i livene til lyrikkgruppens medlemmer, i livet til moren og hennes venner på gamlehjemmet, samt livet til nabokvinnen med to barn og en voldelig ektemann. Hvorvidt Mia tar ektemannen tilbake sies ikke – Hustvedt sier selv i boken at «en komedie krever at man stopper historien i nøyaktig rette øyeblikk».


«Sommeren uten menn» er Siri Hustvedts nyeste roman, og er en roman med humor og refleksjoner rundt kvinners liv i ulike livsfaser. Romanen føyer seg inn i rekken blant Hustvedts øvrige romaner som har fått strålende kritikker i både utenlandsk og norsk presse. Anbefales på det sterkeste!


Ryktene sier at roman er basert på Hustvedts egne refleksjoner etter at hennes egen ektemann tok en pause fra ekteskapet. Om dette er riktig, vet jeg ikke…


Skrevet av Gøril, Sølvberget

Lån boken på Sølvberget, Randaberg, Jærbibliotekene eller .

Ingen kommentarer: