mandag 19. september 2011

En svunnen tid - Kate Morton

En svunnen tid er den tredje boken av Kate Morton. Boken handler om Edie og forholdet mellom henne og moren. Men den handler også om søstrene Percy, Saffy og Juniper Blythe som bor på Milderhurst slott. En svunnen tid er delt inn i kapitler som alternerer mellom å fortelle søstrenes historie og Meredith (Edies mor) sin historie under andre verdenskrig, og nåtiden med Edie og Meredith. Meredith ble sent for å bo på søstrenes slott under krigen og ble veldig god venn med den yngste datteren Juniper. Men etter krigen skjedde det en del ting som gjorde at de mistet kontakten.

Edie er blitt tretti år og har et dårlig forhold til sin mor. En dag kommer det et brev til Meredith som har blitt glemt igjen på postkontoret i femti år, Edie leser brevet, og det får henne til å ønske å lære mer om hvem moren er og mer om fortiden hennes. Hun besøker landsbyen Milderhurst og får en omvisning på slottet uten å fortelle hvem hun selv er. Senere får hun lov til å komme tilbake, og disse besøkene sammen med morens dagbok og noen gamle brev hjelper henne å nøste opp historien.


Selv om du forstår hva noen av hemmelighetene er tidlig i boken, kommer den endelige oppklaringen som en overraskelse. Det har skjedd mer på slottet enn du hadde trodd. De ulike karakterenes skjebne veves sammen og personer en egentlig trodde var bi-karakterer har mer å si for livet til hovedpersonene enn en forsto.


Astrid Terese, Hå folkebibliotek


Boken kan du låne i Stavanger, Randaberg, Jærbibliotekene og .

1 kommentar:

Mai Lene sa...

den må eg bare få lese ein gong. =)