tirsdag 13. august 2013

Lys mellom to hav av M. L. Stedman

Handlingen i denne boka er lagt til Australia i tiden etter første verdenskrig. Hovedpersonen Tom sliter med minner fra barndommen og minner fra fire år som soldat i første verdenskrig. Etter krigen får han seg jobb som fyrvokter på fyrtårnet Janus Rock som ligger utenfor vestkysten av Australia. Han er nygift, og han og kona Isabel drømmer om et godt, fredelig liv og mange barn på fyret.

Etter at Isabel har opplevd to spontanaborter og en dødfødt baby, er hun knust av sorg. En dag skjer det som Isabel opplever som et mirakel: En båt med et levende spedbarn og en død mann om bord driver i land. Som den pliktoppfyllende fyrvokteren Tom er, vil han straks melde fra om det som har skjedd, men Isabel overtaler ham til å la være. De beholder den lille jenta som sin egen datter, og lar være å melde fra om at deres egen baby var dødfødt.

Isabel blomstrer som ”mamma”, mens det for Tom blir en ekstra byrde til det han allerede sliter med.

Boka er en kjærlighetsroman, en historisk roman og en roman om det fascinerende livet på et øde fyr. Det er en roman om hvordan det som er galt, men føles som rettferdig for noen, er en tragedie for andre.


Finn boka i Stavanger,  og Jærbiblioteka


Astri, Sølvberget

1 kommentar:

Berit Syversen sa...

En meget god bok. Det dukket hele tiden opp ny informasjon som jeg bare måtte finne ut mer om.