fredag 6. april 2012

Hånden som først holdt min av Maggie O’Farrell

Denne boken forteller to parallelle historier; historien om Lexie på 50-tallet og historien om Elina og Ted i vår tid. Samtidig slynger disse to historiene seg mot møtepunktet vi vet må komme.



Lexie Sinclair er nettopp ferdig med universitetsutdannelsen og har store forventninger til fremtiden. Når den sofistikerte bohemen Innes Kent dukker opp, er hun ikke i tvil, hun følger ham til London. Elina og Ted har det vanskelig etter at deres første barn er født. For Elina blir det en stor utfordring å kombinere livet som nybakt mor og kunstner. Og Ted plages av minner fra barndommen.

Dette er en vakker bok, en bok som får det med parallelle historier til å fungere. En undres gjennom hele boken hvor disse historiene kan møtes, og ting blir ikke avslørt før på slutten. Boken forteller mye om det å være ung mor, om nattevåk, bleieskift og amming – samtidig med det å være yrkesaktiv mor. Men den er ikke sentimental, og kjærlighetshistoriene fra de ulike tidsepokene er beskrevet på en fin og engasjerende måte.

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Lån boken hos Stavanger, Jærbibliotekene, Gjesdal og

Ingen kommentarer: