fredag 23. oktober 2009

Breaking dawn - Stephenie Meyer

Dette er den fjerde og siste boka i ”the Twilight-saga”. Jeg anbefaler å lese serien fra starten for å sette seg skikkelig inn i handlingen.

Boka er delt inn i tre deler. I den første delen og siste delen ser vi handlingen fra Bellas synsvinkel, som i de forrige bøkene. Bella er 18 år og bor sammen med faren sin i en liten by kalt Forks. Hun er en alminnelig jente, bortsett fra en ting; hun er forlovet med en vampyr. Edward, Bellas fremtidige ektemann, bor sammen med familien sin, de seks andre vampyrene som bor fast i Forks. Bella er fast bestemt på å bli vampyr, men det synes ikke Edward noe om. Han mener at vampyrer ikke har noen sjel. På ett tidligere tidspunkt har de allikevel blitt enige om at Bella skal få ønsket sitt oppfylt, men først etter bryllupsreisen.

Stephanie har i denne boken også skrevet en del fra varulven Jacobs synsvinkel. Det er et kjent faktum at varulver og vampyrer ikke tåler synet av hverandre, men varulvflokken i Forks har inngått en slags allianse med vampyrene de deler byen med på grunn av at Forks-vampyrene ikke lever på menneskeblod. Dette samarbeidet er vanskelig å godta for Jacob ettersom han er forelsket i Bella og ikke tåler tanken på at hun skal ende opp som Edwards vampyrkone.

Breaking Dawn er en fantasibok du bare må lese. Den kan virke skremmende lang ved første blikk, men når du har startet å lese er den så å si umulig å legge fra seg. Den er ikke utgitt på norsk ennå, men har ikke et altfor komplisert ordforråd på engelsk. Den anbefales på det sterkeste.

Issy
Nb: boken har kommet på norsk i høst, med tittelen Ved daggry.

1 kommentar:

Beatelill sa...

Dattra i huset her er veldig fan av Twillight-bøkene og gleder seg veldig til denne boka. Begynner faktisk å vurdere om jeg også skal lese serien :)