søndag 20. desember 2009

Bibliotekskatten som tok en hel verden med storm-en julefortelling

Historien starter med at en liten, forfrossen kattunge blir funnet i innleveringsluken i Spencer bibliotek, Iowa. Ved et lykketreff overlever den lille krabaten, og det skal vise seg at biblioteket blir hans hjem. Bokens forteller er Vicky Myron, lederen av biblioteket, og Dewyes matmor.

”Dewey er oppspilt i dag. Han liker visst utseendet på denne esken. ” jeg så hvordan nesen hans trakk inn minst nitti dufter i minuttet mens tankene hans raste.
Er det mulig? Kan mamma ha gjemt på verdens største, vidunderligste gummistrikk i all denne tiden – en gummistrikk med verdens skjønneste lukt?
Jeg kunne nesten se hvordan han måpte da vi trakk juletreet ut av esken.
Det er ikke en gummistrikk. Det er … det er … bedre!
D
ewey kastet seg over hver eneste gren etter hvert som vi trakk dem ut av esken. Han ville lukte på og tygge på hver eneste bit av den grønne plasten som stakk frem fra hver eneste grønne ståltrådgren. Han dro et par plastnåler av treet og begynte å tygge tankefullt på dem.

I tillegg til å elske gummistrikker over alt på jord, elsker Dewey mennesker. Han er den mest tillitsfulle katten man kan tenke seg, og er derfor perfekt som bibliotekskatt. Historien forteller oss hvordan en katt kan være med på å forandre et lite samfunn, og hvordan man kan gå fra å være en uønsket kattunge forlatt for å dø, til å bli en verdensberømt katt med en sjette sans for å være der for dem som trenger ham mest.

Boken om Dewey Readmore Books er en hjertevarm historie om småbyliv, vennskap og kjærlighet.

Anette

1 kommentar:

Zeaman sa...

En fantastisk bok !
Har lest den flere ganger.