tirsdag 16. mars 2010

The white Masai / Den hvide massai- Corinne Hofmann

Sveitsiske Corinne Hofmann reiser til Kenya i 1986, på ferie med kjæresten. Allerede når flyet lander i Nairobi, overveldes Corinne av følelser, og det demrer for henne at Kenya muligvis kan bli hennes nye hjem. Kort tid inn i ferien, får hun for første gang i livet øye på en rank, vakker masai, og blir vanvittig forelsket uten engang å ha vekslet et ord med han. Etter en omfattende leteaksjon møtes de to, og Corinne ender opp med å gå fra kjæresten, slutte i jobben, og flytte inn i en jordhytte hos masaien Lketinga. Som leseren forventer, blir kulturkollisjonen etter hvert påtrengende, spesielt etter at de sammen får en datter.

Det er en umulig kjærlighetshistorie, og et sjeldent innblikk i levesettet til Kenyas semi-nomadiske urbefolkning. Hofmanns personlige memoarer er handlingsmettet, og man kommer tett innpå personene. Det er en morsom, underholdende og lite sminket historie fra virkeligheten.

Boken ble en enorm salgssuksess, den er blitt filmatisert, og forfatteren har utgitt 2 etterfølgere. Dessverre er ikke The white masai lengre tilgjengelig på norsk. Men fortvil ikke, biblå har den selvfølgelig på engelsk og dansk (Den hvide masai)


Kjersti

Ingen kommentarer: