søndag 17. juli 2011

Etterpå - G. G. Musso

Jeg leste nettopp en nydelig liten bok som heter Etterpå. Skrevet av den franske forfatteren Guillaume Musso, eller G. G. Musso. Denne boken har et tema jeg ikke har vært borti før, jeg skal prøve å skrive om det uten å røpe for mye av handlingen.

Nathan har slettet en sjebnesvanger opplevelse fra minnet sitt. Åtte år gammel druknet Nathan i en innsjø da han forsøkte å redde sin venninne Mallory. Han ble erklært død, men som ved et mirakel våknet han opp igjen. Tjue år senere er han en av New Yorks mest fremragende jurister – drevet av suksess, berømmelse og velstand. En dag møter Nathan legen Goodrich og ved det møtet begynner en ny del av livet hans. Goodrich forteller at det finnes budbringere i verden, budbringere som kan se hvem som skal dø. Først vil ikke Nathan tro på ham, men etterhvert begynner han likevel å gjøre seg klar til å forlate dette livet. Men hva var det egentlig Goodrich sa?

Etterpå er en slik bok du fortaper deg i, hvor virkeligheten forsvinner og du er helt fortapt i Nathans liv og kamp. Jeg leste den på sengen, noe som førte til to alt for sene kvelder. Boken var vanskelig å legge fra seg og jeg tror jeg kommer til å lese den en gang til. Denne anbefales på det sterkeste!

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Finn boken i Stavanger, Jærbibliotekene og


1 kommentar:

Elida sa...

Denne leste eg tidlegare i år, og syns den er nydelig!