mandag 30. juli 2012

Skrinet av Helge Kåre Fauskanger

Skrinet åpner med at forfatteren får overlevert noen papirer som inneholder en fortelling om da Sherlock Holmes og Dr. Watson besøkte Norge. Forfatteren bestemmer seg for å fortelle historien og dermed starter en nydelig krimfortelling satt i Oslo og Bergen i 1895.

Men mye av boken handler også om det forsvunne helgenskrinet til St. Sunniva. Skrinet stod i en kirke i Bergen som nå er revet, og det forsvant helt under reformasjonen. Men papirene forfatteren har fått overlevert hevder at skrinet ble funnet i 1895. Etterhvert som de følger sporene viser det seg at St. Sunniva ikke var en kongsdatter fra Irland slik man har trodd. Så spørsmålet blir; Hvem var hun egentlig?

Både historien om St.Sunniva; Hvem var hun egentlig og hvorfor måtte skrinet gjemmes? og historien om Sherlock Holmes er skrevet på en utrolig bra måte. Jeg falt pladask for denne boken. Med sine mysterier, som blant annet går gjennom kabbala og svinger innom frimurerne, med spørsmålet om hvem som er morderen og ikke minst hvor skrinet er, holder boken deg fanget helt til de siste sidene. Denne anbefales alle som liker krim, og alle som liker en god historie!

Astrid Terese, Hå folkebibliotek

Boken kan lånes i Stavanger, Jærbibliotekene og

Ingen kommentarer: