lørdag 16. mai 2009

Hvit tiger av Aravind Adiga


Vinner av Man Booker prisen i 2008.

Balram hører på radioen at den kinesiske statsministeren kommer på besøk til India, og bestemmer seg for å sende ham et brev der han vil fortelle sannheten om India og hvorfor India har så mange vellykkede gründere.

I løpet av sju netter forteller han om sitt liv. Han forteller om hvordan han forandret seg fra å være en fattig tjener fra nord til en rik mann med egne ansatte. Den hvite tigeren er kallenavnet Balram får, det er det sjeldneste av alle dyr, skapningen som kommer bare én gang i hver generasjon. Dette er historien om en indisk klassereise! Adiga forteller med besk ironi om indisk demokrati, om en sjåførs hverdag og om indernes største oppfinnelse: hønseburet.

Hvis det er slik India faktisk fungerer, har jeg lært mye i løpet av denne romanen, og jeg har ofret noen ekstra tanker på det indiske valget som har vært i det siste. Romaner som får deg til å undres er verdt å lese!

Gro

1 kommentar:

Anonym sa...

Enda en bok jeg må sette på den laaaaange listen over bøker jeg har lyst å lese.
Har lest Q & A : gutten som hadde svar på alt. En fantastisk fortelling fra India, som igjen beviser at kunnskap finnes overalt, ikke bare i bøkene :-)Anbefalles på det sterkeste