onsdag 30. mai 2012

Rolig ved midnatt av Denise Mina

KVALITETSKRIM FRA GLASGOW
Alex Marrow er kriminaletterforsker i Glasgow. Hun er kvinne med katolsk arbeiderklassebakgrunn, ikke akkurat gunstig for å stige i gradene. Men hun er god til dette, og når en gruppe maskerte menn stormer inn i huset til en pakistansk familie, kidnapper et familiemedlem og forlanger flere millioner i løsepenger, er hun en av etterforskerne. Hvordan kan kidnapperne tro at denne familien har så mye penger? Dette er et av spørsmålene Alex tumler med mens hun graver i familiens hemmeligheter.



Da Mina besøkte Kapittel-festivalen for to år siden, påpekte hun at det er store likheter mellom hvordan arbeiderklasseungdom med katolsk bakgrunn ble behandlet tidligere og hvordan innvandrerungdom blir behandlet i dag. Dette er noe av det Mina ønsker å utforske i denne romanen. Men først og fremst forteller hun en spennende historie med en sint, ulykkelig, ambisiøs og svært interessant hovedperson.

Med denne boka starter Denise Mina en ny serie. Hun har tidligere skrevet Garnethill-bøkene og serien om Paddy Mehan, alle fra Glasgow og med kvinnelige hovedpersoner. Minas verden er ikke glamorøs, og dette er ingen pageturner. Her handler det om virkelige mennesker som skildres med innsikt, uansett hvilken side av loven de befinner seg på.


Denise Mina: Rolig ved midnatt. Vigmostad & Bjørke 2012



Marit Egaas, Sølvberget. Stavanger bibliotek og kulturhus


Finn Boka i Stavanger, Gjesdal, Jærbiblioteka, eller Randaberg

Ingen kommentarer: